En sjov gammel og hurtiglavet ret er Ingerlises løg i pikanteri. Det geniale ved den ret er, at hele arrangementet kan laves på forhånd, så retten blot skal en tur i ovnen 10-15 minutter lige inden serveringen. - Og er man glad for løg, smager det fantastisk, ligesom retten er økonomisk billig.
Da det er friske sommerløg, der anvendes er løgene nemme at pille og man græder ikke så meget over sommerløg som over vinterløg. Retten kan naturligvis også laves på vinterløg.
Opskriften er til 4 personer og fra 1957
INGERLISES LØG I PIKANTERI
16 sommerløg
10-12 skiver bacon
6 ufarvede pølser
sovs af :
1/2 liter mælk
50 g mgr.
sennep
salt
meljævning
75 g revet ost
Løgene pilles og kommes i en gryde med 2 1/2 dl vand og lidt salt. Koger i 10 minutter, hvorefter vandet hældes fra. Løgene omvikles nu med baconskiver, der holdes på plads med en tandstikker. Steg løgene på en pande, ryst panden, så er baconen hurtigt stegt.
Til sovsen koges mælken med krydderier og mgr., jævnes og osten røres i, når sovsen er gået af kog.
Hæld sovsen i et ildfast fad og læg løgene heri. Tynde pølseskiver lægges ved og selve pølseenderne kan få et kryds, snittes op og stikkes i sovsen.
Sæt fadet i ovnen i 10-15 minutter og servér Ingerlises løg i pikanteri med godt brød og smør.
VELBEKOMME
Noget om Mad
tirsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.