Ribsgelé er også godt at have på lager, så rigeligt, at vi kan klare en god lang vintersæson. Vær opmærksom på, at ribsene ikke er for modne, da de så ikke kan danne gelé.
Opskrifterne her er fra 1957
lidt godt til syltekrukkerne
Engelsk jam og ribsgelé
ENGELSK JAM
1 kg fine hindbær
1 kg ribs
1 kg sukker
1 strøget tsk. syltepulver
Bland ribs og hindbær sammen og lad frugten koge op. Flyt gryden fra varmen og rør sukker og syltepulver i. Når sukkeret er smeltet, hældes det hele på skoldede glas, der straks tilbindes.
RIBSGELÉ
3 kg ribs med ribber (ikke for modne)
1 1/4 liter vand
til hver liter siet saft tilsættes 1 kg sukker
Skyl bærrene, lad ribberne sidde på og kog under låg ganske svagt i 25 minutter. Si det hele gennem en saftpose og lad saften løbe stille af. Klem ikke på posen, så bliver saften uklar.
Mål saften og tilsæt 1 kg sukker til hver liter saft. Kog saften op i 6 minutter, hvorefter skumlaget trækkes af på én gang. Det er vigtigt, thi småskummer man, er der fare for, at noget af skummet koger ned i saften og gør den uklar.
Geléen fordeles på små glas, der først bindes til, når saften er stivnet og klar.
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.