Rigtig gammeldags stikkelsbærsyltetøj er noget af det skønneste og så vækker det umådelig mange barndomsminder. De stakkels oversete stikkelsbær er aldeles dejlige som syltetøj, - så holder man af stikkelsbær, er det en god idé, at gemme nogle i form af et skønt syltetøj til vinterens komme.
Denne gamle opskrift fra vor husholdningslærerinde er lidt speciel, idet syltetøjet er tilsat cognac.
Husk, at alle redskaber og glas skal være pinligt rene. Gerne kogt.
STIKKELSBÆR SYLTETØJ
1/2 kg bær
375 g sukker
1/4 dl cognac
De modne, rensede bær lægges lagvis med sukkeret i syltegryden og koger 1/4 time. Nu hældes cognacen over. Bærrene tages op med hulske og lægges i glas. Saften koges ind 1/4 time og hældes varm over.
Skru låget til eller bind til.
Noget om Mad
mandag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.