torsdag

Æblekrans, Mons-Peter's

Den skønne gamle æblekrans, Mons-Peter's er et lille lyspunkt i et ellers noget trist sommervejr. På grund af æblerne holder kransen sig dejlig frisk og fugtig og smager herligt til en glad kop eftermiddagskaffe.

Dårligt vejr er bagevejr, så byd nogle stykker til en kop kaffe, bag noget godt og gør en hyggeeftermiddag ud af det.

Opskriften på Mons-Peter's er en gammel opskrift fra mormors tid, lanceret af Kirsten Hüttemeier i 1952.


ÆBLEKRANS MONS-PETER'S

350 g mel
40 g gær
80-100 g smør eller mgr.
4 spsk. sukker
1 æg
1 1/2 dl lunken fløde

fyld
2 spsk. smeltet smør eller mgr.
3 æbler, vaskede og revet på den grove side af råkostjernet
3 tsk. kanel
2 spsk. sukker
3-4 spsk. hakkede mandler eller nøddekerner

pynt
groft sukker
snittede mandler

Melet sigtes, gæren smuldres ud heri og smørret eller mgr. hakkes i små stykker med en kniv. Derefter tilsættes sukker, det sammenpiskede æg (gem lidt til at smøre med) og tilsidst samles dejen med den lunkne fløde. Nu samles det hele og æltes godt igennem til dejen slipper hænder og bord, hvorefter dejen stilles til hævning et lunt sted i 2o minutter, overdækket.
Ælt dejen om og rul den ud til en aflang plade, ikke så tyk, men sørg hele tiden for at dejen er løs fra bordet. Dejen smøres over med halvsmeltet smør eller mgr. og de revne æbler fordeles over dejen tillige med kanel og sukker, blandet sammen. Drys lidt hakkede mandler eller nøddekerner på. Rul dejen sammen på den lange led til en pølse og rul så stramt som muligt. Rullen flyttes over på en smurt plade og formes her til en krans. Smør kransen med æg, drys med groft sukker og snittede mandle.
Æblekransen stilles til efterhævning på et lunt sted i 15 minutter. Bages i ovnen ved 250 grader i ca. 20-25 minutter.

Byd så til bordet og nyd en kop kaffe i gode venners lag med den dejlige æblekrans, Mons-Peter's.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.