Indbagt restekød er en god måde at få brugt nogle kogte eller stegte kødrester på og så kan al slags kød bruges. - En rest flæske- eller oksesteg, et stykke lammekølle, ja, hvad som helst, der er tilovers fra middagen. Lidt stegesky til en opbagt sauce er også godt at have, - på med dejlåget og ind i ovnen.
Opskriften er fra først i 60erne.
INDBAGT RESTEKØD
kold steg eller andet restekød, skåret i skiver
sauce
50 g smør
50 g mel
stegesky
dejlåg
100 g mel
1 knsp. salt
1/2 dl olie
1 spsk. vand
Skær kødet i skiver og læg det i et smurt, ildfast fad. Lav en opbagt sauce af smør, mel og stegesky og smag saucen til med sherry. Hæld saucen over kødet. Ælt en dej af ingredienserne og rul den ud mellem to stykker pergamentpapir (film). Bred dejen ud over fadet, rids med en kniv på kryds og tværs i dejen.
Bag indbagt restekød i ovnen ved 210 grader i 15-20 minutter.
Servér indbagt restekød lige fra ovnen med kartofler, grøntsager og gerne en skål salat til.
VELBEKOMME
Noget om Mad
tirsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.