Paradisæblesyltetøj, tilberedt med kanel og nelliker, relaterer sig smagsmæssig til julen.
Det kan godt betale sig, at lave nogle glas, netop til julemåneden, når disse små smukt røde æbler er modne i august-september.
De klæder den fede mad i juletiden og er overordentlig dejlige på julens rigt forsynende borde.
Opskriften her er endnu en opskrift fra 1946, udgivet af norsk husholdningslærerinde, som holdt af at komponere spændende mad.
PARADISÆBLESYLTETØJ
2 kg paradisæbler
3/4 liter eddike
1 kg sukker
1 lille stykke kanel
4 hele nelliker
Eddike, sukker og krydderier koger i 20 minutter. De godt tørrede æbler lægges i og koger i 10 minutter. Æblerne tages op, saucen koger ind 1/4 time, hældes kogende over æblerne. Dette gentages næste dag.
Hæld syltetøjet på glas med låg og skru til.
Noget om Mad
fredag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.