Om en måneds tid er der asier i handelen og så er det tid at prøve denne skønne gamle ret, asiebåde med champignonstuvning. Husk at smage på agurken først. En bitter asie duer ikke.
En fantastisk frokostret, har man mod og lyst til at servere noget ud over det almindelige.
Måske lyder det lidt mærkeligt, men sprød asie i kombination med den skønne champignonstuvning er virkelig i særklasse.
ASIEBÅDE MED CHAMPIGNONSTUVNING
1 stor asie
champignonstuvning af :
250-300 g fine hvide champignons
50 g smør
salt
citron
3 spsk. sherry
2 dl fløde
evt. lidt meljævning
Asien vaskes, skrælles og deles på langs. Med en ske fjernes alle kerner. Asien drysses med salt og står lidt, hvorefter evt. saltlage gnides af med fingrene. Asiebådene stilles på et fad. Svampene renses, halveres, gyldnes i smør og med salt, citron og sherry damper det hele et øjeblik, inden fløden hældes i. Under låg koges svampene 3-4 minutter og ganske lidt meljævning tilsættes. Stuvningen smages til og kan evt. legeres med et par æggeblommer.
Hæld stuvningen i asiebådene og nyd den usædvanlige dejlige frokostret med lidt godt brød og et koldt glas hvidvin til.
VELBEKOMME
Noget om Mad
lørdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.