fredag

Cognacgratinerede Duebryster

Nytårsaften skal det være lidt festligt og der er nok af spændende gamle retter, som sagtens kan gøre sig i festligt lag, hvis man da ikke lige vælger traditionel dansk nytårsmad som kogt torsk og grønlangkål.

Også forretten skal nytårsaften være noget særligt og hertil er en fin lille anretning med cognacgratinerede duebryster et godt valg.

Duebrysterne kan brunes dagen i forvejen og kødet kan pilles af benene.

Opskriften er fra 1958 og til 6-8  personer. Der beregnes ca. 1/2 bryst til hver.
 

COGNACGRATINEREDE DUEBRYSTER

4 duer
1 1/2 dl cognac
citron
engelsk sauce
1 dl piskefløde
salt
peber
smør

smørristede franskbrødsskiver, skåret i snitter.

Duerne gnides med salt og peber og brunes i en gryde på alle sider. Brysterne skæres fra og lægges i et ildfast fad, hvor de stænkes med cognag. Det øvrige kød pilles af benene, stødes i morter med indmad, der er hakket. Denne puré røres op med lidt citron, engelsk sauce, piskefløde og lidt cognac. Der krydres og smages til og massen hældes over duekødet i fadet.
Gratiner under låg i ca. 1/2 time til det hele er mørt.

De smørristede franskbrødssnitter belægges smukt med duebryster og puré på et salatblad og portionsserveres ved hver kuvert på en lille tallerken.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.