Der skal bruges lever i moussen og skal det være til en helt særlig anledning, kan anvendes gåselever i stedet for svine- eller kalvelever. Ristede rugbrødssnitter ledsager den lækre skinkemousse med vindruer og appelsiner.
Opskriften er udarbejdet af husholdningslærerinde Girly Skodshøj og er fra 1958
SKINKEMOUSSE MED VINDRUER OG APPELSINER
1/2 kg kogt skinke
250 g kogt lever, evt. gåselever
25 g smør
25 g mel
1/4 liter fløde
1 dl sherry
2 dl kraftig sky
1/2 liter piskefløde, pisket knap stiv
Skinke og lever males 8-10 gange gennem kødmaskinen. En tyk sauce bages op med smør, mel og fløde. Heri kommes sky og fløde. Er skyen ikke stiv, men som kraftig suppe, tilsættes desuden 2 blade husblas, der har stået i blød i koldt vand og er vredet op herfra. Husblassen smeltes over ilden i den varme sauce. Derefter tages gryden af ilden. Skinke og lever røres i og det afkøles på is. Når massen er ved at stivne, røres piskefløden forsigtigt i, lidt efter lidt.
Moussen kan fyldes i en form, der foret med stivnet klar sky. Den vendes og pyntes med vindruer og appelsinskiver.
Skinkemousse med vindruer og appelsiner serveres med frugtsalat i flødeskum eller med tomatsmør, en blanding af smør, rørt med kraftig tomatpuré og ristede rugbrødssnitter.
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.