Sellerisalat, tilberedt af æbler og selleri, vendt i mayonnaise smagt til med citronsaft og piskefløde, er god som tilbehør på middagsbordet, hvor sellerisalat klæder mange slags kødretter.
Salaten er fra en tid, hvor salat til det varme måltid endnu ikke var særlig udbredt.
Blandt julens mange stegeretter vil sellerisalat faktisk fint kunne indgå, som et godt supplement til den traditionelle tunge og fede julemad, ligesom sellerisalat vil gå fint til vildretter.
Opskriften er fra 50erne.
SELLERISALAT
1/2 rå selleri.
2 æbler
mayonnaise
citronsaft
piskefløde
salt
et nip sukker
Selleri og æbler skrælles, renses og skæres i meget tynde skiver på en agurkehøvl, derefter i fine spåner med en kniv og vendes i mayonnaise, tilsat citronsaft, piskefløde, salt og et nip sukker.
Serveer sellerisalat til julens kødretter og diverse andre retter.
Mormors Juleopskrifter
torsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.