mandag

Juleomelet

Juleomelet, som ikke engang er dansk, men faktisk af fransk oprindelse, blev i 1946 publiceret af den norske husholdningslærerinde, Henriette Schønberg Erken. Det et en spændende og lidt overdådig omelet, som egner sig godt en af juledagene imellem den megen fede julemad, såfremt man kun er nogle få stykker, der hygger sig sammen i julen. Omelet duer ikke til et stort bord.

Rom og appelsin slår blide juletoner an i denne dejlige omelet. Opskriften er til 2-3 personer.
 


JULEOMELET

3 æg
20 g smør
1 spsk. fløde
1 spsk. rom
1 knsp. salt
1 knsp. sukker
1/2 tsk. hakket appelsinskal
småhakket skinke eller fjerkræ

Æggeblommerne piskes godt med salt og sukker, tilsættes fløde, rom, hakket appelsinskal og til sidst de stiftpiskede æggehvider.
Smørret varmes på panden, æggemassen hældes i og røres lidt med en ske eller gaffel.
Kort før omeletten rulles sammen, fyldes med det hakkede kød, lægges på et aflangt varmt fad og overhældes med et likørglas rom.

Juleomelet servéres festligt med rommen antændt.

Glædelig jul

Mormors Juleopskrifter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.