Torskeretten serveres med sauce, tilberedt af skyen i bradepanden og faste kogte kartofler til.
Opskriften er fra 1956
TRANEKÆRTORSK
1 torsk (størrelse afhænger af antal personer)
syltet asie
salt
sammenpisket æg til pensling
rasp til panering
smørklatter
sky fra bradepanden
jævning
Torsken renses, hovedet fjernes og finnerne klippes af. Tør fisken med et rent stykke, spæk den tæt med syltet asie og drys den med salt. Læg fisken i et smurt ildfast, fladt fad eller på en smurt bradepande. Pensl med sammenpisket æg og drys fisken over med rasp. Smørklatter fordeles over fisken, der dampes mør i ovnen ved 200 grader i 40 - 60 minutter. Der dryppes under stegningen.
Kog bradepanden af og jævn skyen til en sauce.
Tranekærtorsk serveres med sauce og kogte kartofler til.
VELBEKOMME
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.