Kylling er god mad og der er så mange gode måder at servere den på. Dyrenes elendige forhold på " kyllingefabrikkerne " fremmer ikke appetitten. Køb derfor en kylling, der har haft det godt i sit korte liv. Den er lidt dyrere, men samvittigheden overfor dyrene har det langt bedre.
Opskriften er af Kirsten Hüttemeier og fra først i 50erne.
1 stor kylling
persille
75 g smør eller mgr.
salt
lidt kogende vand
sauce
2 dl fløde
50 - 75 g smør
4 skiver smørstegt franskbrød
400 - 500 g bønner
8 skiver stegt bacon
Kyllingen renses, fyldes med persille og brunes i fedtstoffet. Det kogende vand hældes ved og under låg småsnurrrer kyllingen i en times tid. Den vendes og dryppes ofte. Når den er mør, tages den op og klippes med tranchersaksen i to halvdele og igen i kvarte stykker. Saucen koges op, tilsættes smør, fløde og kulør og koger nu i 8 - 10 minutter til saucen skiller. Saucen smages til, men jævnes ikke.
Pil kødet fra benene og steg de fire skiver brød sprøde i smør på panden. Anrettes på salatblade på 4 tallerkener som portionsanretning. På brødet lægges kyllingekødet, derover saucen, så to skiver stegt bacon og øvertst de kogte, grønne bønner.
VELKOMME
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.