Her først på året truer forkølelse, influenza og andre sygdomme, der har det med at dukke ubelejliget op i den kolde vintertid, hvor vi går rundt og smitter hinanden.
Ingen af omtalte dårligdomme er der meget medicinsk at gøre ved, men i dag, som i 50erne, kan symptomerne dog lindres med en glohed drik som f.eks romtoddy eller i mangel af rom en hyldetoddy, varm porter med æggeblomme eller en kold æggesnaps med portvin.
Opskrifterne er fra midt i 50erne og såmænd stadig lindrende for ovennævnte dårligdomme den dag i dag.
HYLDETODDY
VARM PORTER MED ÆGGEBLOMME
ÆGGESNAPS MED PORTVIN
HYLDETODDY
Kog stærk hyldebærsaft og tilsæt sukker og sherry. Toddyen drikkes varm.
VARM PORTER MED ÆGGEBLOMME
Rør en æggeblomme med lidt sukker, varm en porter til kogepunktet og hæld porteren under omrøring i æggesnapsen. Toddyen drikkes varm.
ÆGGESNAPS MED PORTVIN
3 dl rødvin lunes med 4 spsk. sukker, hel kanel og 4 nelliker. Varm op til det damper kraftigt, kan yderligere tilsættes et glas cognac. Toddyen drikkes kold.
Spise og Rejse
tirsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.