søndag

Risret fra Shanghai

Risret fra Shanghai består af kogte ris, gjort i en smuk gul farve med gurkemaje, rejer og halve kogte æg, serveret med varme flütes og smør til. Velegnet som frokostret eller som natmad efter en glad aften.

Opskriften er komponeret af Kirsten Hüttemeier i 1957 og er beregnet til 4 personer. Bemærk, opskriften foreskiver dåserejer i tidens "dåseånd". Friske eller frosne rejer vil også være velegnet.
 

RISRET FRA SHANGHAI

Løse ris

2 kopper ris
3 kopper vand

1 dåse rejer
50 g smør
lidt gurkemeje
halve, kogte æg
dild eller persille

Kog risene i 12 minutter under låg og lad dem yderligere trække 12 minutter under låg. Tilsæt smør og gurkemeje og evt. lidt paprika.
Risene fordeles på et fad, rejerne blandes i risen eller drysses blot over. De halve kogte æg arrangeres ligeledes på risene. Klip lidt grønt over.

Servér risret fra Shanghai med varme flütes og smør til.

VELBEKOMME

Spise og Rejse

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.