Opskriften lancerede Kirsten Hüttemeier i 1957 for travle danske husmødre, der på det tidspunkt allerede befandt sig på arbejdsmarkedet. Her gjalt det om at finde på noget både velsmagende og let at lave til manden og børnene, hvis der var børn i familien.
Opskriften er beregnet til 2 personer
HERTUGENS GYLDNE RIS
resteris, der er kogt af 2 dl ris, 3 dl vand
1 spsk. smør
paprika
1 hakket, brunet løg
tomatketchup
250 g hakket kalve- eller flæskekød
salt
evt. hvidløg
Hvis ikke der er resteris, koges vand og ris under tæt låg i 12 minutter, hvorefter låget løftes på klem og smørret røres i med en gaffel. Risene trækker i 10 minutter til. Imedens brunes på panden løget og det hakkede kød, der pilles fra hinanden med en gaffel. Så snart kødet er brunt, krydres det godt og hældes i risene sammen med gode stærke krydderier.
Det hele varmes, men rør ikke med en ske, men med en gaffel, for retten må ikke blive til en slags risvandgrød.
Servér hertugens gyldne ris med brød, smør og lidt klippet grønt, der drysses over.
VELBEKOMME
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.