onsdag

Gammeldags Krydderboller

Gammeldags krydderboller er i vore dage at finde i ethvert supermarked under mærker som Kohberg og Schulstad. Det kræver ingenting af os, blot at lange sådan en pose krydderboller ned i indkøbsvognen, når vi køber ind. - Men brød fra industrien og hjemmebagt brød er to ting, så prøv en dag, der er lidt tid tilovers, selv at bage en plade hjemmebagte krydderboller. Det er noget helt andet.

Førhen måtte husmødrene selv bage deres krydderboller eller i heldigste fald købe nogle hos bageren. De var gode, flækket og ristet, lagt sammen med forskellige ting til såvel morgenmad som til natmad.

Opskriften her er Kirsten Hüttemeiers og fra 1957.
 

GAMMELDAGS KRYDDERBOLLER

500 g mel
60 g mgr.
40 g gær
ca. 3 dl mælk
1 lille knsp. sukker
1 tsk. salt
1/4 strøget tsk. hjortetaksalt

æg eller fløde til pensling

Margarinen hakkes ud i melet, sukker, salt og hjortetaksalt blandes i. Gæren røres ud i lidt af den lunkne mælk, blandes i og dejen æltes sammen. Ælt til den er blank og smidig.
Form dejen til store boller, der hæver tildækket på et lunt sted i omkring 30 minutter. Bollerne pensles med æg eller fløde og bager i ovnen ved 225 grader i 15 minutter.

Gammeldags krydderboller nydes, flækket og belagt med smør, syltetøj, ost eller pålæg.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.