Bagepulverbrød skal som gærbrød i ovnen have god varme, så det hurtigt hæver op. - Og så skal det helst spises samme dag, det er bagt, da det hurtigt bliver trist.
Gammeldags galopkringle er, som navnet hentyder, hurtig at bage og vil nok blive husket af en hel del ældre medborgere, idet galopkringle tidligere var såre almindeligt, at finde på de danske kaffeborde, - hjemmebagt naturligvis.
500 g mel
5 strøgne tsk. bagepulver
165 g smør eller mgr.
6 spsk. sukker
2 æg
3 tsk. kardemomme
revet skal af 1/2 citron
3-4 spsk. rosiner
3-4 spsk. hakket sukat
ca. 2 1/2 dl mælk
pynt
sukker
hakkede mandler
Melet sigtes med bagepulveret, smørret eller mgr. hakkes ud heri, sukkeret og de sammenpiskede æg (gem lidt til at smøre med), kardemomme, citronskal, rosiner og sukat tilsættes og til sidst samles dejen med den kolde mælk. Kom mælken i lidt efter lidt, da det er forskelligt hvor meget melet optager. Dejen æltes godt sammen og lægges derefter som en stor kringle over på en smurt plade.
Smør kringlen med æg og drys med sukker og hakkede mandler.
Bages straks i ovnen ved 225 grader 20-25 minutter.
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.