Prinsessebudding kan laves i en almindelig rand- eller gratinform, men det ser selvfølgelig flot ud, er man i besiddelse af en gammel kobber buddingeform, hvilket de færreste nok er. Det har heller ingen indflydelse på smagen.
Al saftsauce smager godt på prinsessebudding, dog er kirsebærsauce særlig dejligt.
Prinsessebudding er en meget gammel dessert. Opkriften her er fra 1953.
75 g smør eller mgr.
75 g mel
2 1/2 - 3 dl mælk
3 - 4 æg, blomme + stiftpisket hvide
45 g sukker
skal af 1/2 citron
25 g mandler
25 g korender
smør og rasp til formen
Lav en afbagning af smør og mel og spæd med mælken. Tag gryden af ilden og kom sukker, reven citronskal, de skoldede, smuttede og finthakkede mandler og korender i. Æggeblommerne røres i dejen en ad gangen. Rør godt mellem hver blomme og tilsidst røres de stiftpiskede æggehvider forsigtigt i.
Dejen kommes i en velsmurt randform eller gratinform, der er bestrøet med fintsigtet rasp.
Koges i vandbad i 1/2 time eller i buddingeform ca. 5 kvarter. Til buddingeformen må beregnes mere dej, alt efter formens størrelse. Den må kun fyldes 3/4.
Vendes ud på et rundt fad og serveres med saftsauce, gerne kirsebær, evt. tilsat en snaps rom.
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.