mandag

Hakkefad

Vintermad i ildfast fad, der smager og er nemt at tilberede, -  herunder hører hakkefad, tilberedt af hakket oksekød, kartofler, gulerødder, asier og porrer. Når grøntsagerne er forberedt og ingredienserne lagt i fadet, sættes det hele i ovnen en god times tid og gør sig færdig.

En rigtig fin måde, at anvende hakket oksekød på og få spist nogle grøntsager, er denne ret, der er en god repræsentant for de mange fad og ovnretter, der blev udviklet i 50erne.

Opskriften er fra 1956 og beregnet til 4 personer
 

HAKKEFAD

400 - 500 g hakket oksekød
3/4 kg kartofler
1/2 kg gulerødder
2 porrer
1 æg
lidt asie
bacon i tynde skiver

De skrællede, rå kartofler skæres i skiver. Halvdelen lægges i smurt et smurt ildfast fad. Herover lægges afvekslende rå, revet gulerod, snittet porre og det hakkede kød, der er æltet op med æg, salt, peber og asie. Et lag rå kartoffelskiver lægges over, og det dækkes med tynde baconskiver. Kom lidt vand i bunden af fadet, så det ikke brænder på og lad det småsnurre i ovnen ved ikke for kraftig varme 200 grader i 1 time til 5 kvarter. Lidt mere vand kan om nødvendigt spædes til under stegningen.

VELBEKOMME

Noget om Mad


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.