En rigtig fin måde, at anvende hakket oksekød på og få spist nogle grøntsager, er denne ret, der er en god repræsentant for de mange fad og ovnretter, der blev udviklet i 50erne.
Opskriften er fra 1956 og beregnet til 4 personer
HAKKEFAD
400 - 500 g hakket oksekød
3/4 kg kartofler
1/2 kg gulerødder
2 porrer
1 æg
lidt asie
bacon i tynde skiver
De skrællede, rå kartofler skæres i skiver. Halvdelen lægges i smurt et smurt ildfast fad. Herover lægges afvekslende rå, revet gulerod, snittet porre og det hakkede kød, der er æltet op med æg, salt, peber og asie. Et lag rå kartoffelskiver lægges over, og det dækkes med tynde baconskiver. Kom lidt vand i bunden af fadet, så det ikke brænder på og lad det småsnurre i ovnen ved ikke for kraftig varme 200 grader i 1 time til 5 kvarter. Lidt mere vand kan om nødvendigt spædes til under stegningen.
VELBEKOMME
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.