tirsdag

En lille middag fra 50erne

En lille middag fra 50erne, når man får lyst til at se et par gode venner, består i al sin enkelthed af en gammeldags rejecocktail til forret og som hovedret brisselkoteletter med stuvet spinat, ost og frugt til dessert.
Brissel er i de fleste husholdninger af en mere kuriøs karakter og må betragtes som en sjælden gæst på de danske middagsborde.
Skulle man nu have mod på, at prøve brisselkoteletter er her en gammel opskrift fra 1957.

Er der lidt ureelt tilovers fra brisselen, når der skæres ud til koteletter, gemmes disse småstykker og kan så glimrende anvendes  i en stuvning, lavet af brisselsuppen og fløde. Bland champignoner, asparges eller fine ærter i stuvningen, som fyldes i tarteletter eller serveres på smørstegt brød.

Kirtlen kan erhverves fra en slagter og må rimeligvis bestilles i forvejen. Sådan var det også i 50erne, hvor mad, tilberedt af brissel var ukent i mange husholdninger.

Læg mærke til, at der er anvendt dåserejer og dåsespinat eller frossen spinat. Dåsemad var meget udbredt blandt tidens husmødre i 50erne og overordentlig bekvemt, når der skulle spares tid.

Alle opskrifter er til 4 personer
 

EN LILLE MIDDAG FRA 50ERNE

REJECOCKTAIL

BRISSELKOTELETTER MED STUVET SPINAT

OST OG FRUGT

REJECOCKTAIL

1 stor ds. rejer
tomatketchup
citronsaft

Rejerne drænes for væden og fordeles i cocktailglas. Suppen fra dåsen smages til med tomat og citron. Hæld det over rejerne og stil glassene koldt i et par timer. Lige før servering pyntes med citronskiver og persille.

Serveres med smurte rugbrødssnitter.

BRISSELKOTELETTER MED STUVET SPINAT

500 g lys, fin brissel
vand
salt
2 spsk. eddike
1 sammenpisket æg
rasp
smør eller mgr.

1 dåse spinat eller 1 pakke frossen spinat
mel
50 g smør eller mgr.
2 1/4 dl fløde
salt
sukker

Brisselen lægges i eddikevand i et par timer. Derefter blancheres brisselen og koger en lille times tid i vand, tilsat salt og eddike. Brisselen tages op og lægges varm imellem to spækkebrætter i let pres. Når den er kold, skæres den ud som koteletter . . . . ikke for store. Disse paneres i æg og rasp og brunes i fedtstof.

Lav en stuvning af mel, smør og fløde. Smag til med salt og sukker og kom den hakkede spinat i. Varm retten op.

Servér brisselkoteletter med stuvet spinat og gerne med en marineret julesalat, hvis der er tid.

Slut af med ost og mange forskellige slags brød, kiks og bladselleri samt frisk frugt eller frugt fra dåse.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.