I mangel af cox orange æbler, anvendes anden æblesort med en god smag i. Madæbler gør sig ikke her.
Vær opmærksom på, straks at blande det revne æble i flødeskummet, da æblet bliver brunt og ikke tåler at stå.
Opskriften er fra 1953
DRONNINGENS YNDLINGSDESSERT
marengsdej
4 æggehvider
200 g sukker
æblefyld
1/2 liter piskefløde
2-3 spsk. sukker
kornene af 1/2 stang vanilie
6-8 fine cox orange æbler
Til marengsdej piskes æggehviderne meget stive. 1/3 af sukkeret kommes i og nu piskes hviderne seje nogle minutter. Resten af sukkeret vendes forsigtigt i.
Bagepladen smøres med smør og drysses let med mel. Tegn to cirkler på pladen i den størrelse kagen ønskes og bred dejen ud i et lag på ca. 1 1/2 cm tykkelse. Dejen til låget kan pyntes med toppe af marengsdej, sprøjtet med sprøjtepose.
Bages i ovnen ved svag varme (110-130) grader i ca. 3/4 time. Bundene må ikke blive brune, højst svagt gyldne.
De tages af pladen, når de er kolde og lægges sammen med flødeskummet, smagt til med sukkeret og vaniliekorn og blandet med rå, revne cox orange æbler, der er revet på den grove del af råkostjernet.
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.