Kødet, der skal være kalvebov, må koges ordentlig mørt. Kalvekød kan forøvrigt erstattes med lammekød, der ligeså egner sig fortræffelig til retten. Det hele er et smagsspørgsmål. En fortrinlig søndagsmiddag på gammeldags vis.
Dild, der har sæson i Danmark om sommeren, kan i vore dage købes året rundt i de små potter med krydderurter i, vi ser i supermarkedet med snart sagt enhver art af krydderurt.
Opskriften her er fra 1952. Dengang var retten en decideret sommerret, som kun lod sig lave i dildsæsonen.
KALV I DILD
ca. 1 kg kalvebov
vand så det lige dækker
1/2 spsk. salt
2 peberkorn
2-3 dildstilke
sauce
40 g smør
50 g mel
6 dl suppe
2 spsk. hakket dild
1-2 spsk. eddike
ca. 1 spsk. sukker
2 øggeblommer
20 g smør
Kalveboven bringes i kog i en gryde med vand, der lige dækker. Tilsæt salt og peberkorn. Koger ca. et par timer til kødet er mørt. Tag kødet op og hold det varmt. I en anden gryde laves en opbagt sauce af smør, mel og suppe. Smag saucen til med eddike, sukker og klippet dild. Legér til sidst saucen med æggeblommerne og en lille klat kold smør. Saucen skal være kraftig sur-sød.
Kødet skæres i jævnt tykke skiver, lægges på et halvdybt fad og saucen hældes over. Læg en dusk dild ved den ene side af fadet.
Servér kalv i dild med hvide kartofler, drysset med lidt dild.
VELBEKOMME
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.