For nemheds skyld anvendes færdighakket kød.
I stedet for gulerodsterninger i farsen, kan denne erstattes med kogte, løse ris. Tomatpuré kan erstattes med friske tomater, flået og skåret i stykker.
Det er en ret, der nemt kan varieres, så den falder i familiens smag.
Opskriften er til 4 personer og fra 1952
REKTORINDENS KÅLFAD
100 g gulerodsterninger
50 g løskogte ris
125 g kalvekød
125 g flæskekød
1-2 æg
1/2 dl tomatpuré eller 2 friske tomater (eller lidt flåede tomater fra dåse)
salt
peber
100 g ristede baconterninger
1/2 mellemstort hvidkålshoved
Kødet males en gang gennem maskinen, æg og tomatpuré blandes i. Salt, peber, de letristede baconterninger, gulerodsterninger eller løskogte ris blandes med farsen og røres godt sammen.
Et højt ildfast fad eller gratinfad smøres, et lag velafløbet, kogt hvidkål lægges i bunden, dernæst fars, så igen hvidkål og fars til mængden er brugt. Øverst et lag fars. Små smørklatter fordeles ovenpå og retten koges i ovnen ved 200 grader i 3/4 - 1 time.
Servér rektorindens kålfad med smeltet smør til.
VELBEKOMME
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.