Til frokost vælger vi Gretes frokostret, der nok kan gøre sig hos børnene. Den indeholder majs og bacon med et lag af smørbrunede bananer øverst.
Opskriften er fra 1952. Dengang kunne uge 28's madplan se sådan ud :
8. UGE
mandag :
Gretes frokostret - Æblesuppe med sukkerbrunede franskbrødsterninger
tirsdag :
Æggekage med røgede sild og purløg - æbleflæsk
onsdag :
Vintergryde - frisk frugt
torsdag :
Mannagrød med saft - sellerirand med skinkesauce
fredag :
Pandeål - Mannatoppe med rød sauce
lørdag :
Grøntsagssuppe med ostecroutons - parisere
søndag :
Oksemørbradsteg, kartofler, sauce og råkostsalat - vandbakkelser med moccacreme
GRETES FROKOSTRET
en dåse majskerner
2 store løg
200 g bacon i terninger
tomatketchup
fløde
smør eller mgr.
4 bananer
en rest hønsekød eller andet kogt eller stegt kød
Løg og bacon i tern brunes i fedtstoffet, men ikke for mørkt og ikke for hårdt. Heri varmes majskernerne. Tomatketchup og lidt fløde spædes til og retten smages til. Rester af kød i terninger blandes i eller skiver af kød lægges over majsen, der er hældt på et fad. Skivede bananer brunes i smør på en varm pande og lægges over.
VELBEKOMME
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.