Vær lidt forsigtig, når bøfferne håndteres, lægges sammen og paneres, da de godt kan være lidt skøre at flytte rundt med.
Det letter arbejdet en hel del, hvis farsen købes færdighakket. Der kan bruges rent oksekød.
Opskriften er fra 1956 og rækker til 4 personer
GALOPBØF
100 g hakket flæskekød
400 g hakket oksekød
2 spsk. vand
4-500 g løg
mel
rasp
mgr. til stegning af løg og bøf
Oksekød og flæskekød hakkes én gang, blandes med lidt koldt vand og trilles til en tyk, fast pølse, der rulles ind i et vædet stykke pergamentpapir og lægges koldt.
Løgene skæres i ringe, der brunes på panden i brusende smør. Pølsen skæres i 10-12 tynde bøf, der bankes lidt ud på et vædet bræt.
På halvdelen af bøfferne fordeles 2/3 af de brunede løgringe. De andre bøffer lægges over. Trykkes til kanten rundt, vendes i mel og rasp, blandet sammen og steges på panden som hakkebøf.
Galopbøf serveres med resten af de brunede løg over, pandesauce og en kogt kartoffel til.
VELBEKOMME
Noget om Mad
Galopbøf
SvarSletDet er en god ide at komme salt og peber i melet, inden bøffene vendes i det :O)
Vh. Vibeke