Kirsten Hüttemeier og Svens Holm lavede mad og gav gode råd om pletter i DR TV fra efteråret 1951. TV-Køkkenet blev et af de mest elskede programmer dengang.
Fjernsynstærten er lagt sammen med en lækker smørcreme og drysset med rå, malede kaffebønner.
Kagen er bagt som en hel kage i Springform og bagefter rillet med en kniv i kanten og flækket i bunde med en tråd, sat ind i rillen. Hüttemeier viste det dengang i 1951 i TV-Køkkenet og senere, midt i 90erne, hvor hun atter dukkede op på TV og lærte os allesammen endnu engang at lave mad. Her viste hun, hvordan man flækker en kage til kagebunde ved hjælp af en kniv og en tråd.
Her på videoen, efter fiskeretten, viser Kirsten Hüttemeier, hvordan man deler en kage i kagebunde ved hjælp af en lille spids kniv og en sytråd.
Udsendelse fra midt i 90erne.
FJERNSYNSTÆRTEN
2 æg
180 g sukker
2 spsk. vand
100 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
fyld
6 spsk. madsherry
75 g smør
4 spsk. sigtet florsukker
2 tsk. kakoessens
pynt
3 spsk. rå, malede kaffebønner
De hele æg piskes til en tyk æggesnaps med sukkeret og vandet og heri sigtes mel og bagepulver, hvorpå det hele røres sammen.
Dejen fyldes i en velsmurt springform eller anden rund form og bager heri ved jævn varme (175 grader) i 20 minutter. Når kagen har stået et øjeblik i formen, tages den ud og afsvales.
Senere flækkes kagen med en sytråd eller tyndt sejlgarn således :
Først skæres et lille snit, 1 cm dybt hele vejen rundt i kagen og ind i dette rids lægges en sytråd. Enderne krydses foran og der trækkes forsigtigt til. Kagen er nu delt, så fint og regelmæssigt, som det ikke lader sig gøre med en kniv.
Bundene stænkes nu med vinen og oversmøres med smørret. Dette er rørt blødt med det sigtede florsukker og smagt til med kakaoessens. Der kommes et ret tykt lag på den ene bund, den anden lægges over og resten af smørcremen smøres over selve kagen. Derefter drysses den rå, malede kaffe over. Det giver en ny og raffineret smag.
Tærten bliver bedste, når den får lov til at stå og trække nogle timer.
Fjernsynstærten er herefter klar til at ledsage en god kop kaffe.
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.