Der er brugt små aspargesstykker fra dåse og kogte, pillede rejer. Aspargesstykkerne skal være rigtig godt dryppet af i en sigte. Fløde kan være piskefløde eller kaffefløde efter temperament.
I 50erne var det almindeligt, også at bruge steriliseret kaffefløde på flaske i maden. Fløden havde jo den fordel, at den ikke stod og blev sur og så var den som regel i huset, ifald nogen brugte fløde i kaffen.
Opskriften er fra 1956
Emalje fra Glud & Marstrand
1/2 kg asparges
1/4 kg rejer
3 æg
3 dl fløde
salt
peber
Kogte asparges i små stykker blandes i æg og fløde, der er pisket sammen. Salt og peber tilsættes og det hele fordeles i 6-8 smurte portionsforme. De bages i vandbad i ovnen ved 150 grader i ca. 15 minutter til æggemassen er stivnet.
Servér Samsø-gryder drysset med pillede rejer.
VELBEKOMME
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.