Wienerbøffer kan i fremgangsmåde sammenlignes lidt med pariserbøf, blot er anvendt fars af svinekød i stedet for oksekød. Tilbehøret i form af stegte tomatskiver, sprøde løg, eller sennepspickles eller spejlede æg og tomatketchup, eller hvad vi nu har lyst til, som passer sammen, gør wienerbøffer til en særdeles velsmagende oplevelse.
Godt at tilberede, en dag, der er en god rest franskbrød, med et par dage på bagen, tilovers eller andet lyst, daggammelt brød, der fint kan anvendes og faktisk er bedre at stege end helt frisk brød.
Opskriften er af Kirsten Hüttemeir og fra 1952. Beregnet til 4 personer.
WIENERBØFFER PÅ BRØD
1/2 portion velrørt fars af svinekød og evt. kalvekød
8 skiver franskbrød
fedtstof til stegning
fars 1 portion
250 g kalvesmåkød
250 g flæskesmåkød
revet løg
3 spsk. mel
2 spsk. havregryn
salt
peber
2 æg
3-4 dl. mælk
Kødet hakkes 3-4 gange gennem maskinen og æltes derpå op med mel, havregryn, æg, løget, salt, peber og den kolde mælk.
Farsen smøres eller klappes fast på franskbrødsskiverne. Margarinen brunes på panden og heri brunes brødene først med kødsiden nedad. Nogle minutter efter vendes brødene om og brunes på den anden side.
Servér de dejlige wienerbøffer på brød med f.eks. stegte tomatskiver eller æg, stegte løg samt skyen fra panden og tomatketchup.
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.