tirsdag

Svinemørbrad i karry

Talte i går med min gamle veninde Susanne og som så ofte kom samtalen ind på mad. Hun havde netop erhvervet tre dejlige mødbrad til en god pris.

Og med netop mørbrad er det sådan, at vi igen og igen vender tilbage til den, når middagsmaden er under planlægning og tingene gerne må gå lidt stærkt i en travl hverdag. - Og jo, det er da også et dejligt stykke reelt kød, der såmænd ikke er dyrere end så meget andet, taget i betragtning, at der så at sige intet spild er.

Ofte har butikkerne tilbud på mørbrad, enkeltvis eller tre styk samlet til en fordelagtig pris.

Alt er ikke mørbradbøf med bløde løg, omend det er rigtig godt. Der er så mange andre måder at behandle mørbrad på, både i nutidens moderne opskrifter, men også fra dengang jeg var barn i 50erne.

Opskriften på svinemørbrad i karry er fra 1952. Den rækker til 4 personer.


SVINEMØRBRAD I KARRY

2 svinemørbrad ca. 600 g
salt
peber
karry
40 g smør / mgr.
1/2 dl vand
2 dl fløde
jævning

Mørbradene skæres i 4-5 stykker lidt på skrå. Mellemstykkerne lægges på den overskårne flade og bankes let, medens endestykkerne bankes, som de ligger. Stykkerne drysses med salt, peber og karry, brunes i smør i stegegryden og vandet kommes ved, efterfulgt af fløden efter et minuts tid.
Mørbraden står og småsnurrer i 15-20 minutter, hvorefter saucen jævnes lidt og evt. smages til med mere karry.

Servér svinemørbrad i karry med ris eller kogt spaghetti til.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.