Desserten består i al sin enkelthed af hjerteformet, udstukket franskbrød, som gerne må have et par dage på bagen, smurt med smør, drysset med sukker og kanel og tilsidst stegt i smør eller mgr. og drysset med hakkede mandler. Syltetøj egner sig godt hertil.
Opskrifterne er fra 1958 og beregnet til 2 personer
RESTEGRATIN (LÅDA)
3 æg
2 dl mælk
salt
peber
fyld
kogte grøntsager, evt. rester af fisk, kød, stegt eller kogt, revet ost, bacon, stegte løg
Næsten alt kan bruges i denne låda. Fyldet kommes i bunden af et smurt ildfast fad. Bare kogte kartofler og brunede løg smager godt. Over fyldes hældes æggemassen, pisket af hele æg, mælk og krydderier. Evt. smør- eller mgr. klatter lægges over.
Fadet stilles i ovnen ved 225 grader og bager 20-25 minutter til æggemassen er stivnet. Når æggemassen kan bære, lægges tynde baconskiver og evt. revet ost over.
Restegratin serveres med rugbrød til.
MANDELHJERTER
4 skiver franskbrød
smør
kanel
sukker
hakkede mandler
Brødet skæres ud til hjerter, smøres med smør, drysses med sukker og kanel, der ligesom klappes fast. Bruner på panden i brusende smør eller mgr. med sukker-kanelsiden nedad først. Ekstra sukker og kanel drysses over og til sidst de hakkede mandler.
Mandelhjerter nydes, gerne med en klat syltetøj til.
VELBEKOMME
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.