Stort set alle grøntsager kan mørnes ved smørsnurring. Hvilket vil sige, at de mørner under låg, tilsat smør og salt og evt. en anelse vand. Bønner er dog ikke særlig velegnede, men kan, hvis de skæres i stykker på 4-5 cm, og ved hjælp af en spsk. vand sammen med smør og salt godt gøres møre.
Der kan bruges én slags grøntsag eller en kombination mellem flere, der i smag og konsistens klæder hinanden. Blot må grøntsagerne være skåret i stykker, der bliver møre samtidig i forhold til hinanden.
GRØNTSAGER TIL SMØRSNURRING - TIDER
Porrer, skåret i tykke skiver, tilsættes smør og salt og snurrer i ca. 20-25 minutter
Rosenkål, skåret i 2-3 skiver, tilsættes smør, salt og 1 spsk. vand og snurrer i ca. 20-25 minutter
Vinter spinat, strimlet, tilsættes smør og salt og snurrer i ca. 5-10 minutter
Sommerspinat i blade, tilsættes smør og salt og snurrer i ca. 2-4 minutter
Selleri, skåret i tern, tilsættes smør, salt og 1 spsk. vand og snurrer i ca. 20-30 minutter
Hvidkål, fint snittet, tilsættes smør og salt og snurrer i ca. 30-40 minutter
Spidskål og savoykål, fint snittet, tilsættes smør og salt og snurrer ca. 30-40 minutter
Skalotteløg hele, tilsættes smør, salt og 1 spsk. vand og snurrer i 20-30 minutter
Jordskokker, skåret i tykke skiver, tilsættes smør, salt og 1 spsk. vand og snurrer i ca. 20-30 minutter
Skorzonerrødder, skrøllet og skåret i 4-5 cm stykker, tilsættes smør og salt og snurres ca. 20-30 minutter
Blomkål, forkogt i 5 minutter som buketter, tilsættes smør, salt og 1 spsk. vand og snurrer ca. 15-20 minutter
Noget om Mad
tirsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.