tirsdag

Fyldte appelsiner

Fyldte appelsiner er en festlig afslutning på en bedre middag til hverdag og fest, - mest til fest.
Det er sådan set ikke vanskeligt at lave fyldte appelsiner, blot en fromage, der gør sig færdig i køleskabet.


Ofte står man med et fad appelsiner der aldrig bliver ryddet helt. Især efter jul og langt hen i foråret. Så er det ikke rigtig appelsinerne, der trækker mere.

FYLDTE APPELSINER

4 appelsiner
5 blade husblas
1/2 dl vand
saften af 1/2 citron
75 g sukker
1 æggehvide, pisket stiv
1 dl piskefløde, pisket næsten stiv

Halvér appelsinerne midt over og pres dem forsigtigt - skallerne skal bruges senere. Si saften. Fjern omhyggeligt alle hinder fra skallerne. Sæt husblasen i blød i rigeligt vand. Bring vandet i kog, opløs sukkeret heri, tag gryden af varmen og rør citronsaften i. Tryk vandet af husblasen og opløs den i sukkervandet. Tilsæt den siede appelsinsaft og stil den koldt. Pisk æggehviden stiv og pisk fløden næsten stiv i en anden skål. Når saften er blevet lidt geléagtig, blandes flødeskummet i æggehviden og det hele vendes sammen.
Fyld fromagen i appelsinskallerne. Sæt dem i køleskabet for at stivne helt.

Fyldte appelsiner serveres fra køleskabet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.