fredag

Mandelkage

Mandelkage, pyntet med flødeskum og mandariner. Der kan bruges mandariner fra dåse eller man kan selv koge skiver af mandariner i sukkerlage. Mandelkage er en usædvanlig dejlig kage, der med fordel kan bages 5-6 dage før og opbevares i en kagedåse. På denne måde bliver den næsten som marcipan.
Prøv den og nyd den i påsken.


MANDELKAGE

100 g smør
150 g melis
75 g kogte kolde kartofler, purerede
100 g mandler, fintrevne
1 æggeblomme
2 æggehvider, stiftpiskede
flødeskum
sukkerlage
appelsiner eller mandariner
evt. mandariner fra dåse

sukkerlage
1 1/2 dl vand
1 dl sukker

Rør smør og sukker skummende, tilsæt de fintrevne mandler, æggeblommen og de purerede kartofler. Fold de stiftpiskede æggehvider i dejen. Bred den ud i en velsmurt tærteform, drysset med et fint lag rasp. Kagen bages ved 180 grader i 30-40 minutter nederst i ovnen.
Skær mandariner eller appelsiner i tynde skiver og kog dem møre i sukkerlagen, nogle stykker ad gangen.

Bred et lag flødeskum ud over kagen. Pynt med mandarinskiver, taglagt i kanten lige før servering.

Mandelkage er super til en kop kaffe.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.