søndag

Kertemindetorsk

Kertemindetorsk er en fynsk egnsret fra Kerteminde. Retten fungerer som gryderet , der simrer færdig i gryden. Til rigtig Kertemindetorsk bruges torskefileter eller en hel torsk. Begge dele er velegnet.


Kertemindetorsk har sit navn fra byen Kerteminde. En jødisk handelsmand med borgerskab i Kerteminde 1810 har dog lagt navn til et andet ord for retten. Efter ham hedder den jødetorsk. Det var efter sigende jødens kokkepige, der fortalte indbyggerne om, hvordan hun tilberedte denne torskeret, som lyder rigtig god.

KERTEMINDETORSK

800 g torskefilet eller en torsk på 1 kg
4 løg
karry
75 g smør

Torsken renses, skylles, tørres og skæres i pæne skiver. Et lag torsk lægges i bunden af en gryde. Herover lægges et lag løgskiver. Der drysses godt med karry og smørklatter lægges ovenpå. Således fortsættes der, til der ikke er mere fisk. Der lægges låg på gryden og fisken simrer til den er klar til servering.

Kertemindetorsk serveres med kogte kartofler til.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.