søndag

Pærer Boller og Flæsk

Pærer boller og flæsk har sit udspring i det holstenske køkken og er en af mange varianter over temaet pærer og flæsk. Denne smagskombination er især vellidt i  det holstenske, men også i Danmark er pærer og flæsk  repræsenteret i visse gamle egnsretter. Forøvrigt gerne med byggryn i retten.


PÆRER BOLLER OG FLÆSK

500 g pærer
100 g franskbrød uden skorpe
120 g sukker
60 g rasp
1 spsk. kartoffelmel
1 tsk. revet citronskal
500 g røget flæsk
80 g smør
3 hele æg
30 g hakkede mandler
salt

Skræl pærerne, halver dem og kog dem i sukkervand. Kogevandet jævnes med kartoffelmel. Mens flæsker koger, fremstilles bollerne. Franskbrødet udblødes i mælk og kommes så i en tykbundet gryde med halvdelen af raspen, smør, mandler, salt, citronskal og sukker. Rør godt rundt til klumpen løsner sig fra bunden af gryden. Afkøl og rør godt med æggene. Så tilsættes kartoffelmel og der formes boller med to skeer. Bollerne vendes i rasp og koges i flæskesuppen.
Flæsket skæres i skiver og serveres på et fad sammen med bollerne. Pærerne serveres i en skål ved siden af.

VELBEKOMME

Kilde : Inge Adriansen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.