mandag

BAGTE BØNNER MED FLÆSK

Mangen en husmoder lod sig inspirere af Slagteriernes middagsopskrifter med svinekød hen over 50erne. Opskrifterne, der var let genkendelige under navnet "Gris på gaflen", figurerede i damebladene og lå hos enhver slagter som løsblade, der kunne samles i en lille mappe.

Samtlige opskrifter fra Eksport Svineslagterne var gennemprøvet af et par til lejligheden ansatte husholdningskonsulenter, før opskriften blev offentliggjort.

Under overskriften "Flot Dem med flæsk" stod denne opskrift at læse som "Bagte bønner", bestående af tørrede bønner, letsaltet flæsk, løg og til at give retten den gode smag og karakter sirup, sukker, eddike, tomatpuré og sennep.

Opskriften er til 4 personer.

Opskrift : Eksport Slagterierne 1958

År 1904

BAGTE BØNNER

400 g letsaltet flæsk
1/2 kg tørrede bønner
2 tsk. salt
1 løg
3/4 dl sirup1/2 spsk. sukker
1 spsk. eddike
1 1/4 dl tomatpuré
2 tsk. tør sennep

Bønnerne sættes i blød et døgn. Vandet hældes væk og bønnerne koges med løget i så meget vand, at det dækker. Når bønnerne er møre, tages de op af vandet og lægges i ildfast fad sammen med flæsket, der er skåret i skiver. Sirup, puré, sukker, salt og sennep røres sammen med 7 dl af det vand, bønnerne har været kogt i.  Krydderiblanding hældes over bønnerne, evt. tilsættes lidt mere vand. Låg lægges over.

Bønnerne bages i ovnen ved ca. 160 grader i ca. 1 3/4 time. Bagefter i 15 minutter uden låg.

Servér bagte bønner, evt. med et stykke brød til.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.