onsdag

KAMMERKOTELETTER

Kammerkoteletter, smagfuld gammel ret, hvor koteletterne er stegt med sennep, tomatketchup, engelsk sauce, syltetøj, karry og paprika. I panden laves pandesauce af den dejlige sky og fløde. Koteletterne serveres pyntet med bananskiver og drysset med paprika. En frugtsalat af banan, appelsin,æble, citronsaft og grønne salatstrimler serveres til. Byd flutes til.

Unægtelig et vældigt alternativ til en almindelig kotelet, stegt på panden, men slet ikke så tosset endda. Undlad ikke syltetøjet, selv om det lyder sært. Det er noget af det vigtigste ved retten.

I vore dage er koteletter både nemme og reelle at tilberede som almindelig hverdagsmad og så kan koteletter som bekendt varieres i det uendelige under tilberedningen og med forskelligt tilbehør.

De fleste syntes om svinekød i form af koteletter, men har man mere lyst til en kalvekotelet, kan denne gamle ret også tilberedes med den.
Der beregnes en kotelet pr. mand.

Kilde : Paul Erik Christiansen

Den svenske maler Carl Larsson med familien, der spiser frokost i atelieret år 1900

KAMMERKOTELETTER

svine- eller kalvekotelet (en pr. mand)
salt
peber
smør eller margarine til stegning
ituskårne tomater
hakkede løg
sennep
tomatketchup
engelsk sauce
syltetøj
lidt karry
paprika
fløde til sauce

Gnid koteletterne mad salt og peber, steg dem i brusende smør eller margarine på en pande sammen med ituskårne tomater og hakkede løg. Når koteletterne er ved at være møre, smøres et lag sennep på den ene side, den vendes og på den anden side smøres et lag tomatketchup. Vend dem igen og kom engelsk sauce på, vend og så et lag syltetøj, vend og et lag karry. Til sidst lidt paprika.
Hver side skal stege et øjeblik med krydderierne.

Tag koteletterne af og hæld fløde i panden.

Servér kammerkoteletter, pyntet med banaskiver og drysset med paprika på et fad, med flutes og frugtsalat til.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.