søndag

CITY KOTELETTER

City koteletter, serveret i et ildfast fad med porrer, paprikakrydret bechamelsauce og ost, gratineres i ovnen til skorpen er brun og lækker.

Retten serveres direkte fra ovnen med små faste kartofler til.

Endnu en gang har koteletter hovedrollen i familiens middagsmåltid. Der er så uendeligt mange gode, gamle opskrifter, hvor koteletter er en del af retten. Ud over at være velsmagende er city koteletter nemme at tilberede. Når først tingene er anbragt i det ildfaste fad, gør retten sig færdig i ovnen i løbet af en halv times tid. Det giver lige et pusterum før spisetid.

Opskrift : Tørsleffs Den Røde Kogebog


CITY KOTELETTER

4 tykke svinekoteletter uden ben
2 spsk. hvedemel
1 tsk. salt
1/4 tsk. det tredje krydderi
1/4 tsk. karry
50 g margarine
2 porrer
1/2 dl suppe

bechamelsauce

25 g margarine
2 spsk. hvedemel
1/4 liter mælk
salt
1/2 tsk. paprika

4 spsk. revet ost
3-4 spsk. rasp

Koteletterne bankes let, pudres med mel, blandet med krydderierne og brunes hurtigt på panden i margarine. De lægges i et ildfast fad.
Porreringe svitses i fedtstoffet på panden nogle minutter, lidt suppe hældes ved og porreringene koges i nogle minutter heri, før de hældes i fadet.

Til bechamelsauce smeltes margarinen i en gryde uden at brune. Melet drysses i og det hele røres til en smørbolle. Spædes op med mælken lidt efter lidt og røres godt imellem hver gang. Kom paprikaen i.
Den opbagte sauce hældes over koteletterne og porrene. Revet ost og rasp drysses over og smørklatter fordeles her og der.

Gratiner retten i ovnen uden ved 200 grader 1/2 time før servering.

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.