mandag

SAUTERET KYLLING

Gammeldags sauteret kylling med løg, hvidløg, champignons og tomatpuré er en måske lidt overset ret fra midt i 50erne og hvor er det synd for denne meget spændende og velsmagende kyllingeret i den dejligste tomatsauce. Serveres med ristede brødsnitter til. Pynten består af champignonskiver, der er strøet over retten med lind hånd.

Fin hverdagsmad, der også gør sig som gæstemad.

Kyllingekød er populært og hvis vi ikke vil købe en kylling i hel figur, findes der så mange udskæringer og fileteringer af det gode magre kyllingekød. Det sparer tid, at købe kyllingen i stykker, hvis det er det, vi har brug for.

Opskrift : Birte Olufsen 1965

SAUTERET KYLLING


1 pæn stor kylling på ca. 2 pund
125 g champignons
hvidløg
1 løg
persille
kogte champignons i skiver
tomatpuré
margarine
salt
peber

Kyllingen parteres i stykker, bestående af brystkød og lår. Krydres med salt og peber og bruner i en gryde i gyldent margarine sammen med hvidløg og det hakkede løg. Derefter tilsættes tomatpure samt suppe og sky og kyllingen braseres færdig under låg til den er mør.

Tag kyllingen op og kom en håndfuld champignons i gryden, der dampes møre og tages op igen. Saucen jævnes let, svampene kommes i og der smages evt. til med lidt hvidvin samt salt og peber.

Ved servering dækkes kyllingen med saucen, der pyntes med Champignons og gives ristede brødsnitter til.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.