onsdag

PROFESSORTORSK

Vinter er torsketid og mangen en god torsk er gået over de danske middagsborde i tidens løb. Torsk, - kogt eller stegt. Til det sidste bruges småtorsk. Kogt torsk er allerbedst af større torsk, så vi får de flotte hvide flager torskekød.

Mest elsket gennem tiden er kogt torsk med sennepssauce. Her giver Kirsten Hüttemeier, et forslag til en lækker torskeret fra 50'erne.
Professor-torsk er torsk i ildfast fad med hvidvin, hvidløg, ærter og syltede løg. Retten står og gør sig færdig i ovnen i løbet af en lille halv time og serveres med flutes og smør til. Har man mod til det, drysses revet ost over, men det kan hver enkelt selv gøre ved bordet.

Opskriften er til 4 personer

Opskrift : Kirsten Hüttemeier


PROFESSOR-TORSK

1 torsk på 2 kg
10 små, syltede løg
1/2 kg fine ærter (frosne)
1/2 flaske hvidvin
1 fed hvidløg
salt
hakket persille

Torsken, der er renset og tørret af, skæres i mindre stykker, der lægges over i et stort, lidt dybt, ildfast fad. Ærterne og de små syltede løg kommes ved tillige med salt og til sidst hældes vinen over. Hvidløget stikkes ned mellem fiskeskiverne og fadet stilles derpå i ovnen ved 225 grader i 25 minutter.

Når fisken er færdig, drysses hakket persille over og fisken serveres direkte fra fadet med flutes, smør og evt. revet ost til.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.