onsdag

GAMMELTYSK KØDGRYDE

Gammeltysk kødgryde med løg, flæskekød, kyllingelår, svinemørbrad, okselever og kantareller er en pragtfuld over 100 år gammel ret, som bestemt stadig har sin berettigelse. En pragtfuld vinter-gryderet, der drysset med persille, serveres med gammeldags brasekartofler til.

Skøn, kraftig vintermad, der kalder på gæster, da det er en ret, vi kan sidde længe over og snakke om dette og hint.

Vor gamle madtraditioner er ikke specielt danske. Der er plukket lidt hist og her i andre landes madkulturer, især Tyskland har der været skelet til og så er retterne efterhånden rettet til efter dansk smag og behag. Så gammeltysk kødgryde gør sig godt i selskabet.


GAMMELTYSK KØDGRYDE

4 kyllingelår
salt
peber
4 løg
100 g magert flæsk
40 g smør eller margarine
250 g kantareller (dåse)
1 lille svinemørbrad
4 skiver okselever
mel
salt
peber
olie til stegning

hakket persille

Gnid kyllingelårene med salt og peber. Pil løgene og snit dem i ringe. Skær flæsket i skiver, steg det i smør i en gryde. Kom halvdelen af løgene i og brun dem på alle sider. Lad det hele småsnurre under låg i ca. 30 minutter. Tilsæt kantarellerne efter ca. 25 minutter og varm dem igennem.
Skær mørbraden i tykke skiver og drys med salt og peber. Vend okseleveren i mel, blandet med salt og peber. Brun resten af løgene i olie på en pande. Derefter steges mørbrad og lever på hver side ca. 5 minutter. Bland det med resten af gryden.

Servér gammeltysk kødgryde med dejlige brasekartofler til.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.