torsdag

ASPARGESTÆRTE

En lækker gylden aspargestærte, serveret med en grøn salat, enten som forret eller som hovedret, er en rigtig lækker forårsspise med friskkogte asparges eller med dåseasparges.

Den dejlige aspargestærte blev lanceret først i 70'erne.

Opskrift : Hanne Lundberg


ASPARGESTÆRTE

tærtedej

150 g mel
100 g smør
lidt salt
ca. 1 dl iskoldt vand

Smør og mel hakkes sammen til det danner en grynet masse. Tilsæt vandet lidt efter lidt til dejen er samlet. Rul den ud og fold den på langs og på tværs og læg den i køleskabet.

1 kg kogte asparges eller dåseasparges

stuvning

75 g smør
75 g mel
3/4 liter mælk
lidt piskefløde
friskmalet hvid peber
salt
lidt revet muskatnød
50 g reven parmesanost
lidt smørklatter

reven ost

Bag smør og mel sammen, spæd med mælken så stuvningen bliver glat og blank. Lad saucen koge ind til der kun er 2/3 tilbage og spæd så med piskefløde. Saucen må endelig ikke være for tynd. Smag den til med salt, peber og muskatnød og kom 50 g reven parmesanost i. 
Aspargessnitter blandes i stuvningen og der lægger smørklatter ovenpå.

Foer den smurte springform med den udrullede dej, rids den godt i bunden og bag tærten i ovnen ved 175 grader i 15-20 minutter. Dejen skal stivne.

Kom stuvningen i tærten, drys med reven ost og lad den bage til den er gyldenbrun og gennemvarm.

Server den dejlige aspargestærte med en grøn salat til.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.