lørdag

HURTIG MIDDAGSGRYDE

En hurtig middagsgryde, velsmagende og nem er noget, der er værd at have in mente, når dagens måltid tilrettelægges.

Denne hurtig middagsgryde med flæsk, æbler, svesker og kartofler, er uanset navnet en ovnret, tilberedt i et ildfast fad. Den har sin oprindelse midt i 60erne, hvor gryderetter og ovnretter var på sit højeste.

Rækker til 5-6 personer

Opskrift : Rigmor Bagger



HURTIG MIDDAGSGRYDE

3/4 kg flæskesmåkød
2 store æbler
10-12 svesker
3/4 kg kartofler
1/2 tsk. salvie
40 g margarine
2 dl kogende vand (heri opløses 2 bouillonterninger)
salt

Sveskerne udblødes i nogle timer. Kartofler og æbler skrælles og skæres i skiver. Kødet, der er skåret i terninger, brunes i fedtstoffet i et ildfast fad og kartofler, æbler og svesker fordeles mellem kødet.
Salvie og salt strøs over og den kogende bouillon hældes i fadet.

Sæt fadet i ovnen ved 170 grader i ca. 1 time.

Servér retten direkte fra fadet.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.