tirsdag

OMELET MED KYLLINGELEVER

Skøn omelet, serveret med kyllingelever i madeira sauce og brødcroutoner, ristet i smør på panden. Det er en pragtfuld frokostret, der nydes med et glas koldt hvidvin til.

Kyllingelever er jo nem at anvende, da det fås frossen. Den mulighed havde husmødrene også sidst i 60erne, hvorfra denne opskrift stammer.

Frosne fødevarer var på det tidspunkt meget udbredt til dels som erstatning for tidligere tiders store forbrug af konserves, der indtil da, var datidens form for konservering af især grøntsager og færdigretter på dåse.

I hjemmene havde man fået køleskab og fryser og mulighederne var uendelig store i forhold til at kunne anvende fødevarerne friske, uanset årstid.

Opskrift : Lotte Eskildsen


OMELET MED KYLLINGELEVER

300 g frossen kyllingelever
2 mellemstore løg
100 g champignons
8 æg
evt. et lille glas madeira
smør
mel
salt
peber

Hak løgene og skær champignonerne i skiver og svits dem i smør på en pande. Tilsæt derefter, når ingredienserne har taget farve, de optøede, frosne kyllingelevere, der forinden er overhældt med kogende vand. Drys lever med, champignons og løg med salt og peber og lad det småsnurre sammen i ca. 10 minutter. til sidst tilsættes en lille kop vand eller et glas madeira og der jævnes med en smule mel.

Omeletten laves for sig selv på en anden pande imedens.

Pisk æggene godt sammen med en gaffel, kom 3 spsk. vand i æggemassen samt lidt salt og peber. Kom fedtstoffet på pande og hæld æggemassen i, når fedtstoffet er gyldent. Når massen begynder at stivne, holdes panden lidt på skrå, så omeletten bliver tykkere i den ene side end i den anden. Det gør det lettere at folde den sammen. Den tynde ende smækkes over den tykke ende med en paletkniv.
Den færdige omelet skubbes over på et fad. Ved siden af lægges kyllingelevermassen.

Servér omelet med kyllingelever med smørristede croutoner til.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.