søndag

AMERIKANSKE VENDESCONES

Amerikanske vendescones med æbler og cocktailpølser eller slet og ret pølsekage, - dejlig som en bid natmad og når vi ellers vil ha´ lidt godt at samles om. God og dagligdags mad uden for mange dikkedarer.

Det bedste ved amerikanske vendescones må tilskrives, at retten nemt kan tillaves tidligere på dagen og blot sættes i ovnen, lige inden den serveres.

Oprindelig stammer amerikansk vendescones fra Sverige, men blev i 1965 oversat og lanceret på dansk af Rigmor Bagger.

Portionen rækker til 6-8 personer



AMERIKANSK VENDESCONES

400 g cocktailpølser
3 røde æbler

dej

175 g mel
2 tsk. bagepulver
1 æg
ca. 2 dl mælk
75 g margarine
1/2 tsk. paprika

Æblerne skrælles, befries for kernehuset og skæres i tykke skiver. Sammen med 10-12 af cocktailpølserne, som ristes et øjeblik på panden, lægges skiverne i pænt mønster i et gratinfad, der skal være smurt særdeles godt.
Derpå tillaves dejen således : Mel, bagepulver og paprika blandes, margarinen smeltes og tilsættes og dejen samles med æg  og mælk.
Resten af cocktailpølserne skæres i skiver og blandes i dejen, som hældes i fadet over pølser og æbler og bages i en 200 grader varm ovn ca. 35 minutter.

Ved anretningen løsnes pølsekagen i kanten og vendes ud på et fad.

Servér pølsekagen med små skåle, indeholdende tomatketchup, finthakket løg, rørt, blødt smør, tilsat rigeligt klippet purløg samt sennep, der må være af den fine, lyse, franske.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.