onsdag

SYLTEDE GRØNNE VALNØDDER MED ROM

Syltede, grønne valnødder i en eddike / sukkerlage tilsat rom og eller arrak (asiatiske, alkoholisk drik), samt vaniljestang, er en god, gammeldags delikatesse, hvis man er så heldig at kunne få fat på nogle grønne, bløde valnødder, inden skallen forstener.

Nødderne skal plukkes i midten af juli måned, - måske kan det lige nås for i år.

Opskriften på syltede, grønne valnødder med rom er fra 1936 og kan tilskrives den navnkundige Carla Meyer, der skønt tyskfødt, stiftede Københavns husmoderforening, på initiativ af Thit Jensen. I 1920 foregangskvinde for De Danske Husmoderforeninger.

                                        
                                       
SYLTEDE GRØNNE VALNØDDER MED ROM

grønne valnødder
vand
1 kg stødt melis, 1 dl vand, 1 1/2 dl eddike pr. Kg valnødder

1 dl 50 procent alkoholholdig, god rom eller arrak
1 stang flækket vanilje pr. kg valnødder

De grønne valnødder gennemstikkes på kryds og tværs og lægges i vand i ca. 14 dage. Dette skiftes hver dag mindst 1 gang. Valnødderne koges derefter omtrent møre i vand og er nu sorte.

Der beregnes 1 kg stødt melis, 1 dl vand og 1 1/2 dl eddike pr. kg valnødder. Vand, eddike og sukker koges til en sirup. Valnødderne lægges deri og koges småt, til de er møre. De tages op med hulske og lægges i krukke, hvorefter de overholdes med saften og henstår tildækket i 14 dage. 

Saften hældes da fra, gives et opkog, afsvales, tilsættes1 dl 50 procent alkoholholdig, god rom eller arrak og 1 stang flækket vanilje pr. 2 1/2 kg valnødder og hældes på nødderne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.