mandag

ASIER MED KIRSEBÆRSAFT

De næste 3 måneder, august inclusive, er asietid og dermed er det også tid til at sylte asier, hvis der er planer om det.

I tidens løb er der udgivet et væld af forskellige sylteopskrifter på asier og som regel finder man sin favoritopskrift og vender tilbage til den, år efter år.

Flere søger opskrifter på syltede asier af Kirsten Hüttemeier. Hun er måske det umiddelbare sikre kort på en sylteopskrift. - Og god, det var hun. Hun har været med til at udarbejde "Den Grønne Syltebog" fra Tørsleff. Men, men , men, jeg har aldrig fundet bedre opskrift på syltede asier, end denne "Lisbeths syltede asier".

Det er et flere dages projekt at sylte asier, men når efteråret og vinteren sætter ind, bliver man så rigeligt belønnet.
 


Her en over 100 år gammel opskrift, fra Madam Mangor, på syltede asier med kirsebærsaft. Om man tør binde an med den, er en smagssag. Ellers er den at betragte som et kuriøst indslag.                                   

ASIER MED KIRSEBÆRSAFT

asier
eddike

til 1/2 pund asier (det er meget lidt)

ca. 1/8 liter rå kirsebærsaft
2 små spsk. eddike
1/4 pund puddersukker
5 á 6 nelliker
nogle små stykker kanel

Agurkerne skrælles, flækkes og udhules med en ske. Vejes og lægges i en gryde med så meget eddike, at asierne kan koge i den. Efter et godt opkog, tages de op og tørres godt i f.eks. viskestykker.
Skær dem herefter i strimler, hvis de er ret store.

Rå kirsebærsaft, eddike, puddersukker, nelliker og kanel kommes i en gryde og koger til det skummer. Kom asierne i og giv dem et opkog. Tag dem op og læg dem i en skoldet syltekrukke. Kog saften yderligere og hæld den efter nogle minutter varm og asierne. Læg et klæde over og lad dem stå til næste dag. Bind krukken til.

Alle forholdsregler m.h.t. renlighed, gælder her som ved al anden syltning.

Bliver saften efter nogle dage for tynd, kan den koges op igen 10 minutter. Hæld den kold over asierne.
I stedet for rå kirsebærsaft kan anvendes saft fra syltede kirsebær. Der bruges da intet sukker og
en kortere kogetid. Udseendet bliver knap så kønt.

Noget om Mad

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.