mandag

LANDSBYPANDE

Landsbypande er en gammel kroopskrift fra Sortebro Kro ved Den Fynske Landsby i Odense. Det var dengang Ib Nielsen var vært, - og hvilken fortrinlig vært.

Kroens berømte søndagsfrokost med lune retter til, var noget folk kørte langt efter og kroen var hurtig fyldt op med gæster, der satte pris på en rigtig god, gammeldags frokost med øl og snaps til.
- Rugbrødet blev konstant serveret varmt og betjeningen stod på spring med rene tallerkener over hele linjen. - Det var søndagsfrokoster, der af mange op i årene næppe glemmes.

Sortebro Kro var naturligvis leveringsdygtig i en masse god og gammeldags mad, heriblandt landsbypande. Når jeg skriver i datid, skyldes det, at Sortebro Kro nu i en række år har været til gourmetmad og det er en ganske anden sag end den gammeldags mormormad, vi beskæftiger os med her. 

Opskrift : Sortebro Kro


LANDSBYPANDE

1 kylling
4 skiver kalvelever
1 svinemørbrad
1/2 kg små kartofler
15 skiver bacon
250 g champignoner
2 tomater
persille
salt
peber
1/2 liter piskefløde

Kyllingen deles i fire stykker og steges af på en pande. Derefter steges mørbraden, som er skåret ud til 4 bøffer og til sidst leveren. Kødet lægges i et ildfast fad i ovnen for at holde sig varmt.
Bacon og de rensede champignoner ristes på en pande og lægges derefter over kødet.

Panden koges af med fløde, til den er jævnet som en sauce. Saucen hældes over kødet. Der pyntes med hakket persille og tomat.

Server straks retten, ledsaget af kogte, letristede kartofler.

VELBEKOMMEIngen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.