søndag

COCKTAILTÆRTE

Cocktailparty er ligesom gået lidt af mode i forhold til tidligere. Derfor er der jo ikke noget i vejen for at invitere gode venner til drinks med små, lækre sager, der passer sig til.

Det kan være fade med pindemadder, små, lette retter eller hvad med denne dejlige cocktailtærte fra 60'erne.
Tærten består af 3 bunde, lagt sammen med en herlig creme af smør, parmesan, piskefløde og cognac samt yderligere en creme, bestående af mayonnaise, rørt med revet løg og kaviar.

Det her er lækkerier, nok til 8-10 personer.

Opskrift : Fritze Juel



COCKTAILTÆRTE

tærtedej

175 g mel
150 g margarine
3 spsk. piskefløde

fyld 1

150 g smør
150 g revet parmesan
3-4 spsk. piskefløde
1/2 spsk. cognac

fyld 2

100 g mayonnaise
1 revet løg
1 stort glas dansk kaviar

pynt

hjertebladene af 1-2 salathovedets
5-6 fyldte oliven
100-200 g røget laks

Til dejen lægges melet på bordet og det kolde fedtstof hakkes i. Tilsæt den kolde fløde og arbejd lynhurtigt dejen sammen. Pak den ind og læg den koldt i ca. 1 time. Rul dejen tyndt ud på et melet bord og udstik 3 bunde efter en frokosttallerken.
Læg bundene på smurte plader, prik dem tæt og bag dem i ovnen ved 225-250 grader i 8-10 minutter.

Flyt nu meget forsigtigt bundene over på en bagerist og lad dem blive kolde.

Til fyld et røres smørret blødt og lidt efter lidt tilsættes reven parmesan, piskefløde og cognac. Bred denne masse på 2 af bundene.
Til fyld to røres mayonnaisen med revet løg og kaviar og bred det på den sidste bund. Anbring denne på den ene bund med ostefyld og læg den anden bund med ostefyld over således, at fyldet kommer øverst.

Pynt tærten med en krans af hjertebladene af salat og sæt "blomster" på kransen af halve fyldte oliven samt udstrimlet, sammenrullet røget laks.

Server tærten senest 1/2 time efter sammenlægningen.







Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.